Slippa bokföringen under semestern

Slippa bokföringen under semestern

Hej på er! Det är semestertider och visst är det underbart med lite ledighet. Som företagare så är det händer det dock ganska ofta att det blir en del arbete även fast man har semester, vissa saker måste göras kontinuerligt. Inför den här semestern har jag dock dragit ner en hel del på de sysslorna som jag vanligtvis måste göra inom företaget. Jag har anlitat en redovisningsbyrå som sköter ekonomin så att jag inte behöver sitta på min lediga tid med det. Sen har jag också vidarekopplat mitt telefonnummer till en av mina medarbetare som får ansvaret att prata med våra kunder de veckorna som jag är borta. Jag måste medge att jag är lite nervös, inte för att jag har anlitat en redovisningsbyrå utan för att jag har gett över så mycket ansvar till andra. Det är absolut inte så att jag inte litar på att mina medarbetare kommer sköta det här, men det är lite av ett kontrollbehov som smyger sig fram nu. Känslan av att inte veta vad som händer är lite läskig, men jag ska verkligen försöka njuta så mycket som möjligt av semestern. Sen kommer jag givetvis ha lite kontakt med mina medarbetare för att höra hur det går och är det någonting så har jag alltid min telefon med mig. Jag kommer dock inte finnas till hands i Eskilstuna utan jag kommer resa iväg med min familj, men jag litar på att de kommer att sköta hela verksamheten bra. Att anställa en redovisningsbyrå känns som ett klokt val och frågan är om jag inte ska fortsätta med det även efter semestern, vi får se lite hur det kommer kännas nu under några veckor. Jag ska sakta men säkert försöka delegera ut mer uppgifter inom företaget och det här känns som en bra start måste jag säga.  


Kommentarer är stängda.