Ingen bil på semestern

Ingen bil på semestern

Semestertider bloggen! Visst är det härligt men att jag skulle behöva inleda semestern utan bil var ingenting som jag hade planerat. Så är dock fallet nu och min bil befinner sig i dagsläget hos en bilverkstad för lite reparationer, det efter att jag gjorde en rejäl miss häromdagen. Jag köpte mig en ny bil för några veckor sedan, ett riktigt bra köp och jag är speciellt nöjd med komforten. Tidigare hade jag en bil som drevs av bensin och min nya bil drivs av diesel. När man har gjort samma sak ett par gånger så sätter det sig till slut i huvudet, det blir som en rutin kan man säga. Så gäller det också när man tankar bilen, man tänker inte längre på vilken sida pumpen är eller vad för bränsle som ska väljas. Vid det här laget tror jag ni vet ungefär vad som har hänt, om inte så ska jag berätta det för er nu. I helgen var jag ute med bilen och behövde tanka. Inget konstigt med det utan jag körde in till bensinstationen i Kristianstad som vanligt och fyllde på bilen med lite bensin. Just det, bensin var det ja. Det var inte riktigt rätt typ av bränsle om man säger så. När jag märkte att det var bensin istället för diesel så hade jag redan hällt i några liter av fel bränsle. Fort som ögat så tog jag fram telefonen och ringde till min bror för att fråga om råd, men det enda han sa va att jag var tvungen att ta bilen till en bilverkstad. Sagt och gjort så fick brorsan komma hit till Kristianstad och ta med sig sin bogseringslina så att vi kunde svänga in till en bilverkstad. Så nu sitter jag här utan någon bil, men jag kan garantera er att det var sista gången som jag tankade bensin istället för diesel.  


Kommentarer är stängda.